PDFIspis

DeltaOhm HD2015, mjerač kiše na prevrtanje

Mjerač kiše, na prevrtanje, površine 200cm2.

Opis

delta ohm logo white resized

pdfDeltaOHM-HD2015-Raingauge-datasheet-en.pdf876.03 KB

HD2015 je pouzdan i čvrst mjerač kiše, u potpunosti izrađen od materijala otpornih na koroziju da bi se garantirala njegova trajnost. Da bi se osigurala precizna mjerenja, čak i kod klimatskih uvjeta na niskim temperaturama ili za vrijeme i nakon snjega, razvijena je verzija sa sistemom grijanja, automatski aktivirana oko + 4 ° C, kako bi se spriječilo taloženje snjega i formiranje leda.

Mjerilo za kišu je formirano od metalne baze na kojoj se nalazi posuda na prevrtanje. Stožac kolektora za kišu, pričvršćen za aluminijski cilindar, analizira vodu unutar posude: kada se dostigne prethodno definirani nivo, kalibrirana posuda rotira pod djelovanjem vlastite težine, ispuštajući vodu. Tijekom faze rotacije, normalno zatvoreni kontakt reed otvara se za djelić sekunde, šaljući impuls na brojač.

Količina izmjerene oborine temelji se na brojanju broja ispražnjenih posuda: kontakti na reedu, normalno zatvoreni, otvoreni u trenutku okretanja između jednog i drugog dijela posude. Broj impulsa može detektirati i zabilježiti data loger kao što je HD2013-DB ili brojač impulsa. Filtar koji se može ukloniti za periodično čišćenje i održavanje umetnut je u stožac kolektora vode kako bi se spriječilo da listovi ili drugi elementi blokiraju kraj rupe. Za bolji protok vode, sakupljački stožac se obrađuje nellepljivim premazom. Izvedba sa opcijom grijanja HD2015R radi sa 12 Vdc ili 24 Vdc izravnim naponom (koji se navodi u trenutku narudžbe) i apsorbira oko 50 W. Sistem grijanja se aktivira na oko +4 ° C.