PDFIspis

DeltaOhm HD2016, mjerač količine kiše, masena metoda


Opis

delta ohm logo white resized

pdfDeltaOHM_HD2016_Weighing_Rain_Gauge_Datasheet_ENG.pdf407.44 KB

HD2016 je uređaj za mjerenje količine kiše koji detektira težinu oborina prikupljenih na ulazu od 400 cm2. Senzor je mjerna ćelija koja se nalazi na dnu spremnika za skupljanje oborina. Signal mjerne ćelije obrađuje unutarnja elektronička ploča mjerača količine kiše kako bi se dobila informacija o kiši.

Mnogi sustavi akvizicije mogu se spojiti na mjerač količine kiše zahvaljujući mnoštvu dostupnih izlaza:
  • RS485 s MODBUS-RTU ili vlastitim izlazom ASCII protokola
  • SDI-12 izlaz
  • Beznaponski pulsni kontaktni izlaz

Delta OHM nudi širok raspon sustava za zapisivanje podataka  prikupljenih kišomjerima. HD2016 je u mogućnosti prikazati ukupno količinu kiše, djelomične oborine (iz zadnje naredbe za resetiranje ili iz zadnje naredbe za čitanje), prosječnu količinu oborina u posljednjoj minuti i posljednjem satu.Izmjerene količine oborina redovito se spremaju u trajnu memoriju, koja zadržava podatke čak i u slučaju nestanka struje. Automatsko ispuštanje prikupljenih oborina omogućuje korištenje kompaktne i lagane konstrukcije za ugradnju mjerača kiše. Kako bi se osiguralo točno mjerenje čak i uvjetima niskih temperatura, razvijena je verzija s grijanjem koja se automatski aktivira ispod + 4 ° C (HD2016R) tako da se spriječe snježne naslage i formiranje leda. Dodavanje antifriza ili ulja u spremnik za skupljanje oborina nije potrebno. Ako se ispuštanje prikupljene vode odvija za vrijeme oborina, ventil za taloženje, smješten na vrhu mjerača za kišu, privremeno zadržava trenutnu količinu oborina, kako bi se izbjeglo gubljenje količine padalina koje napadaju za vrijeme ispuštanja.

Mjerač kiše opremljen je sofisticiranim značajkama koje omogućuju smanjenje utjecaja vjetra, osiguravajući bolju točnost i stabilnost mjerenja. NTC osjetnik temperature omogućuje održavanje unutarnje temperature instrumenta.
Materijali otporni na koroziju i odsutnost pokretnih dijelova jamče smanjeno održavanje i dug radni vijek. Dijelovi za sakupljanje oborina obrađeni su nepropusnim proizvodom radi boljeg protoka vode.
Mjerač kiše je tvornički kalibriran i spreman za uporabu. Sustav samodijagnostike povremeno provjerava ispravnost rada instrumenta i prijavljuje sve nepravilnosti.
Mjerač kiše zahtijeva napajanje od 10 ... 15 Vdc.