WÖHLER

woehler

 

Od našeg osnutka,1932 Wöhler se oslanja na istraživanje, razvoj i proizvodnju "Made In Germany". Mi, Wöhler Messgeräte Kehrgeräte GmbH smo dio globalne Wöhler grupacije. Wöhler je sinonim za kvalitetu i progresivnih inovacija u području mjernih instrumenata, vizualni sustava za kontrolu i čišćenje opreme za grijanje, ventilaciju, upravljanja objektima i industrijske primjenu. Kao međunarodna obiteljska tvrtka, usko surađujemo s kupcima i dobavljačima na partnerskoj osnovi. 

Zaposlenici i lokacije

 • 150 zaposlenih
 • Sjedište _ Bad Wünnenberg, Njemačka
 • Prodajni uredi u Bochumu i Münchenu, Njemačka
 • Podružnice _ Bostonu (SAD), Toulouseu (Francuska), Bolzano (Italija), Pelhrimov (Češka), St. Pölten (Austrija), Hilversum (Nizozemska)


Povijest

 • 1932 Wilhelm Wöhler osniva tvornicu za izradu četki u Berlinu
 • 1948 Hans Wöhler nastavlja očev posao father's tvornica i seli u Wuppertal
 • 1964 nova tvornica u Bad Wünnenberg
 • 1965 Razvijeni su i proizvedeni prvi mjerni instrumenti
 • 1980 Fritz Wöhler nastavlja očev posao 
 • 1994 Osnivanje Wöhler Bohemia s.r.o. u Češkoj
 • 1996 Osnivanje Wöhler Messgeräte Kehrgeräte GmbH
 • 2002 Osnivanje Wöhler USA Inc u SAD-u
 • 2004 Osnivanje Wöhler Italia S.r.l. u Italiji
 • 2007 Izgradnja novog sjedišta Bad Wünnenberg
 • 2011 Osnivanje Wöhler France SARL u Francuskoj
 • 2014 Osnivanje Wöhler GmbH u Austriji

Mjera za tehnologiju – puno više od riječi

Više od 70 godina, ime Wohler je sinonim za kvalitetu i niz progresivnh inovacija na području mjernih instrumenata, sustava za vizualni pregled (kamere) i opreme za čišćenje za grijanje, ventilaciju i ostalih primjena kod upravljanja objektima.

Radeći na osnovi dugogodišnjeg iskustva, bliskom kontaktu s korisnicima, sveobuhvatnim vještinama u svim tehničkim disciplinama, Wöhler razvija proizvode koji su skrojeni prema potrebama svakog kupca. Dimnjačari, vodoinstalateri, instalateri grijanja i klima, građevinski stručnjaci i industrijski kupci diljem svijeta oslanjaju se na tehnologiju i znanje tvrke Wohler

Kao međunarodni obiteljska tvrtka, mi usko surađujemo s kupcima i dobavljačima na partnerskoj osnovi. Kontinuirani rast i dugoročni uspjeh su osigurani kako povjerenjem temeljeno na suradnji tako  i strašću za tehnologijom.

Fascinantna tehnologija – razvijamo više od ideja

Razvoj inovativnih proizvoda i plasiranje istih na globalno tržište, zahtijeva više nego samo tehničko znanje. Stručno znanje i dugogodišnje iskustvo čine temelj za naše uspješne proizvode u području mjernih instrumenata, video tehnologija / optika i mehanika. Nadalje, mi blisko surađuju sa sveučilištima, institutima za ispitivanje, udrugama i korisnicmai u različitim zemljama. Wöhler neprestano postavlja mjeru - u razvoju novih metoda mjerenja (npr emisija prašine na kruta goriva kamina), optimiziranjem mjernih instrumenata za standardne zadatke (za analizu dimnih plinova) ili projektiranje korisnih alata za svakodnevni rad (na primjer Wöhler brtve/kopče koje su kopirane od drugih proizvođača). Naš vodeći položaj na tržištu osigurava se uz visoki stupanj motivacija svakog pojedinca u njegovoj specijaliziranih područja i sposobnost da imaju veću sliku na umu. Stručni instinkt i razumijevanje interesa i želja kupaca su jednako bitni kao strast za savršenstvom.

Proizvodnja – sve je pod kontrolom

Uz visok stupanj inovacije, top prioritet se daje pouzdanosti i visokim standardima kvalitete. U proizvodnom procesu, kvalificirani stručnjaci, najviše educiranih od strane Wohler-a, jamči da svaki proizvod zadovoljava najviše standarde. U automatiziranom procesu proizvodnje i montaže, koristimo najnovije metode kako bi osigurali visoku razinu učinkovitosti. To nam omogućuje poboljšanje kvalitete i smanjenje troškova proizvodnje uz korištenje lokalnih kapaciteta proizvodnje. Time što nam je proizvodnja u neposrednoj blizini, možemo postići visoku razinu fleksibilnosti i sposobnosti da brzo reagiramo na promjene u zahtjevima kupaca i različitim tržištima u bilo kojem trenutku. Naše sveobuhvatno poznavanje proizvodnih procesa omogućuje nam da provedeno nova rješenja u ciljanim područjima kako bi kontinuirano ponuditili kupcima najveće moguće prednosti s našim proizvodima.

Mjerni instrumenti - preciznost mjere

Stručne procjene temeljene na mjerenjima stvaraju povjerenje i čvrstu osnovu za postizanje poboljšanja i stalni nadzor. To vrijedi i za praćenje sigurnosti postrojenja, kao i za procjenu energetske učinkovitosti u sustavima grijanja, ventilacijskih sustava i građevina. Stoga su user-friendly mjerni instrumenti neophodni. Funkcije upravljanja podacima i računalna sučelja pomažu korisniku da analizira i dokumentira izmjerene podatke - rezultati kojima korisnik može vjerovati. Počevši s "Schüttelflasche", kemijskim CO2 indikator, 1960, kompanija  Wöhler stekla je veliko znanje i iskusatvo u tehnologiji mjerenja raznih veličina. Zahvaljujući inovativnoj snazi i inteligentnom korištenju najnaprednije tehnologije na području hardvera, programske podrške i mehanike, Wöhler je u mogućnosti kontinuirano razvijati posebna tehnička rješenja za mjernu industriju. Naši kupci mogu biti sigurni da koriste iznimno pouzdane i točne mjerne instrumente; posljedica razmjene iskustava između trgovine i industrije, odobrena mnogo puta od ovlaštenih institucija i terenskih ispitivanja.

Naš asortiman proizvoda obuhvaća:

 • Analizatori Dimnih Plinova – O2, CO, H2, NOX, SO2, T, dP
 • Mjerni instrumenti za prašinu (čestice) i čađu
 • Instrumenti za testiranje propusnosti plinskih linija, dimovoda i kanalizacijskih linija
 • Instrumenti za mjerenje tlaka 0.01 Pa do 1,700,000 Pa (17 bar)
 • Mjerni instrumenti za temperaturu, vlage u zraku i materijalima, brzine strujanja zraka i volumenski protok

 

Vizualni pregled - otkrijte nevidljivo

 

Tehnologija često radi iza kulisa u mnogim domaćim i industrijskim područjima. Za potrebe održavanja, ako se pojave problemi, poželjno je koristiti "minimalno invazivni" pristup za lokaliziranje istih. Wöhlerova paleta vizualnih inspekcijskih sustava, od jednostavnih ogledala do video inspekcijske kamere, brzo i troškovno učinkovito daje jasnu sliku problema. Pribor razvijen u praksi su idealan način da se prilagodi inspekcijski sustav na bilo koje okruženje. Slika govori više od tisuću riječi - korisnici mogu vidjeti potrebu za daljnjim mjerenjima ili kvalitetu rada koji je izvršen .Dokumentiranje vizualnih kontrola uveliko poboljšava stručna izvješća o ocjeni ispravnosti. Kombinacija visoko napredne video tehnologije i optike sa sofisticiranim mehaničkim rješenjima, koje nudi Wöhler, pruža svestrani inspekcijski alat za ciljano identificiranje neispravnosti u velikom broju prijava:

 • Dimovodni sustavi
 • Kanalizacije
 • Ventilacijski sustavi
 • Spušteni stropovi i zidovi
 • Primjena u industriji
 • Električne instalacije

 

Tehnologija čišćenja - Wöhler i njegovi korijeni

Sve je počelo s čišćenjem dimnjaka.
Otkada je tvrtka osnovana 1932., dodatno je stvoreno niz sestrinskih firmi iz našeg širokog znanja i Iskustva u dizajnu četki, primjeni i proizvodnji. Wöhler se specijalizirao u posebnom filamentu, u dizajnu uređaja za čišćenje i industrijskoj proizvodnji četki. Danas, mehanički instrumenti za čišćenje dimnjaka, dimovodnih i ventilacijskih sustava i dalje se proizvode za izvođače i industriju. Naši proizvodi su kontinuirano razvijani kako bi se zajamčila visoka razina praktičnosti te ujedno prilagođeni promjenama u uvjetima i standardima poslovanja
Naš asortiman uključuje:

 • Koluti u različitim veličinama
 • Rotirajući kolti za dimnjake i ventilacijske sustave
 • "Apparat"
 • Motorizirane četke za bojlere
 • Zvijezde, navojne četkei
 • Posebni instrumenti za čišćenje

 

Stojimo Vam na raspolaganju

Služba za korisnike je esencijalni dio naše korporativne
filozofije. "Mjera za tehnologiju", je slogan koji vodi naše zaposlenike, od praktikanta do menadžera. Naš interni program obuke, podrška za daljnje obrazovanje i ugodna radna atmosfera su izvrsna radna baza iz koje profitiraju i naši kupci, a sve je to odraz vrlo male izjmjene radne snage.Najveći kapital je znanje i suradnja
među pojedincima. Zahvaljujući stručnosti u svim procesima od razvoja do proizvodnje, prodaje, logistike i usluga, u mogućnosti smo pružiti
sveobuhvatnu brigu o korisnicima i brzu, izravnu isporuku.Neovisni način razmišljanja i rada svakog zaposlenika čini osnovu za održiv rast tvrtke, što je dovelo do novih ideja i rješenja.
Preko naše stalno rastuće mreže podružnica i
partnera, također održavamao bliske kontakte u svijetu s
raznim lokalnim tržištima. Međunarodna razmjena, apsolutna je nužnost koja proširuje naš pogled, nudi sinergiju i u području prodaje i razvoja proizvoda i
stvara novi rast tržišta za budućnost.
Dugoročni odnosi s kupcima i dobavljačima i izuzetno pozitivne povratne informacije potvrđuju da smo na pravom putu. Mi smo u bliskom kontaktu s našim klijentima i
uvijek sa zadovoljstvom prihvačamo nove izazove, trudeći se da održimo naš položaj lidera u inovacijama na tržištu i u budućnosti.

 

Radujemo se što će te se pridružiti Wöhler timu.